58: TKMV - Yksi asia, joka tekee webbidevauksesta huomattavasti helpompaa

Kovan vierasputken välissä pysähdyimme vastaamaan taas teidän, rakkaiden kuuntelijoidemme, lähettämiin kysymyksiin 😍 Asiaa muun muassa tietokantamigraatioista, rekursiosta, ja mobiiliapplikaation rakentamisesta silloin kun osaaminen keskittyy lähinnä webiin.

Tätä jaksoa sponsoroi talented.fi.

Kysymykset

  • Voiko/kannattaako samassa react-projektissa käyttää sekä reduxia että context apia? Millaisissa tilanteissa? Millaisissa ei?
  • Miten paljon teillä kuluu aikaa viikossa webbidevaus.fiaiheen kanssa? Suunnitteletteko te tulevia jaksoja jotenkin vai tuleeko vain sitä mitä sattui tulemaan? :) (Rami)
  • Jossain aikaisemmassa jaksossa Antti sivusi aihetta tietokantamigraatioista ja niiden aiheuttamista kylmistä väreistä deplauksen yhteydessä. Hyvän deplausprosessin idea lienee saada romut tuotantoon mahdollisimman automaattisesti ilman manuaalista kikkailua. Sovelluksilla on kuitenkin usein riippuvuuksia myös muihin palveluihin, esimerkkinä nyt vaikka tietokantaan. Sovellus olettaa, että tietokannassa vaikka taulut ovat tietyssä muodossa ja tietyllä sisällöllä. Kun uutta versiota tehdään myös tietokannassa käsitteiden muoto saattaa muuttua uuden version myötä erilaiseksi. Miten ja minkälaisilla työkaluilla hyvässä CD prosessissa huomioidaan myös se että nämä sovelluksen ulkopuoliset riippuvuudet saadaan uuden sovellusversion edellyttämään tilaan automaattisesti? (JP)
  • Onko vaarallista ajaa käyttäjältä tulevaa JavaScriptiä clientisä, kun mitään dataa ei tallenneta bäkkärille?
  • Mikä yksittäinen asia on tehny webbidevauksen paljon helpommaksi teille?
  • Käytättekö rekursiota koodissa?
  • Millä lähtisitte tekemään mobiiliapplikaatiota, jos ohjelmointitaustaa on lähinnä webistä html/js/wordpress?

Linkit

Jakson valinnat

Ota yhteyttä!